"farma ISLAMOVIĆ"

LJEŠNJAK S UNE

FARMA ISLAMOVIĆ - BIHAĆ

Prvi put na području Bihaća posadili smo kontinentalne sorte lijeske: rimski, istarski i dvije Engleske sorte. To su mlade 2 godišnje stabljike. Za 2020.godinu pripremamo preradu i sušenje voća i povrća, te poljskog bilja.

eko lješnjaci kontroliranog
podrijetla i kvalitete.

Farma Islamović je postavljena 2016. godine. Posađeno je oko 2000 komada ljeske na površini od 25 000 m2. Lješnjaci su opskrbljeni isključivo prirodnom čistom vodom rijeke Une.  Posađene su 4 sorte lješnjaka; Rimski, Istarski i dvije sorte Engleskog lješnjaka. 

U 2019.godini formirali smo plantažu za uzgoj mladih sadnica kapaciteta do 1000 komada mladih dvogodišnjih stabljika ljeske.

EKO LJEŠNJACI S NAŠE FARME:

RIMSKI LJEŠNJAK

Rimski lješnjak karakterizira bujno stablo u obliku grma, ali raste uspravno. Ljuska lješnjaka je debela i teško lomljiva, a zajedno su do 3 ploda.

ISTARSKI LJEŠNJAK

Istarski lješnjak najmasovnija je sorta u Hrvatskoj, pa je tako i dio naše farme. Rasprostranjenost je uvjetovana  njegovim dobrim osobinama.

ENGLESKI LJEŠNJAK

Velika snaga rasta, velika grmlja s debelom krunom. Daje velike orašaste plodove i visok prinos.

OSTALI PROIZVODI NAŠE FARME:

RAKIJA OD JABUKE

Rakija napravljena od najkvalitetnijih jabuka sa obala rijeke Une, od njenog izvora sve do njenog ulijevanja u rijeku Savu .

Copyright © 2021. Alen Islamović